Kinezi ulažu 110 miliona dolara u pančevačku staklaru

Bez autora
May 27 2010

Industrija stakla Pančevo (ISP) dobila je ponudu jedne kineske državne kompanije za strateško partnerstvo. Kinezi su spremni da po principu strateškog partnerstva ulože 110 miliona dolara u izgradnju nove fabrike ravnog stakla u krugu naše staklare. U njoj bi se dnevno topilo oko 500 tona sirovine, i direktno bi zaposlila 500 novih radnika. Indirektno bi nova fabrika ravnog stakla mogla zaposliti 1.000 radnika u preduzećima koja bi je snabdevala sirovinama i ostalim materijalom. Ponuda je prosleđena Agenciji za privatizaciju i Ministarstvu ekonomije koji će je razmotriti i kontaktirati kinesku stranu.

Kinezi ulažu 110 miliona dolara u pančevačku staklaruIndustrija stakla Pančevo (ISP) dobila je ponudu jedne kineske državne kompanije za strateško partnerstvo, izjavio je danas direktor staklare Emanuel Lupulesku.

"Kinezi su spremni da po principu strateškog partnerstva ulože 110 miliona dolara u izgradnju nove fabrike ravnog stakla u krugu naše staklare", izjavio je Lupulesku Radio Pančevu.

Kako je rekao, u njoj bi se dnevno topilo oko 500 tona sirovine, i direktno bi zaposlila 500 novih radnika. Indirektno bi nova fabrika ravnog stakla mogla zaposliti 1.000 radnika u preduzećima koja bi je snabdevala sirovinama i ostalim materijalom.

Lupulesku je naveo da je ponuda prosleđena Agenciji za privatizaciju i Ministarstvu ekonomije koji će je razmotriti i kontaktirati kinesku stranu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik